Ingyenesen letölthető minimál bábszínház unatkozó gyerkőcöknek és relaxra vágyó Anyusoknak .

Találj ki izgalmas és varázslatos meséket a mellékelt figurák és hátterek segítségével. Nyomtasd ki, lamináld be, és már indulhattok is a fantázia szülte mesevilágba.

Nagyon sokszor hallottam Anyaként, mennyire fontos a szerepjáték egy gyerek életében. Ez olyan csodadolog a gyermeki világban, amit mi sajnos a súlyos hétköznapok terhe alatt elfelejtünk. Mindig csodálattal figyelem, miként kel életre egy bot puskaként, vagy egy könyv Tabletként (igen, kicsit megfordult a világ és egy hétköznapi dologból is válhat egy egészen más hétköznapi.  És mennyire fotogén vagyok egy könyv-Tablettel készített selfie-ben. J )

Szóval, amikor belemerülök éppen a játékba, annyira jó a jelenben élni, lelassul a világ és csak az a kicsi bot van. Emlékszem mennyit maszatoltam ilyenekkel én is gyerekkoromban.

Vicces hallgatni, ahogyan egy éppen beszélni tanuló, egy nagy óvodás és egy iskolás adja elő a mesejelenetet. Néha eléggé belecsavarodnak a szavakba, mondatokba, mégis szépen levezetett párbeszédek és történetek kerekednek, amiket imádok.

Miért felejtettünk el ennyire játszani? Ha valaki mégis megteszi, furcsán nézik. Tudom…, mert néha engem is furcsán néznek. 😛

Ebből a játékból, ha jól figyelsz, tükröt is láthatsz a családodról. Szépen felismerni, hogyan kezelünk bizonyos helyzeteket, ami segít abban, hogy ha kell, javítsuk ezeket a reakciókat. Igazából mindenhol arról van szó, mennyire jó a gyerekeknek a játék, de most jöttem rá, ahogyan írom ezeket a sorokat, hogy nekünk pedig óriási gyógyír, viselkedéstérkép és relaxációs gyakorlat. De jó!!!

Na de a lényeg!

Tudom Mami, hogy így a nyáriszünet végére kicsit fáradtabb vagy. Tudom, hogy lelkiismeret-furdalás gyötör néha, hogy nem vagy eleget a gyerekekkel. Tudom, hogy néha hamarabb ütöd meg a magas  C-t és néha bebújnál egy szűk lyukba. Tudom, mert én is nya vagyok.

De sokat méretkezem abból, ha csak nézem őket, ha velük vagyok csak úgy, közvetetten.

Szóval készítettem egy kis minimalista bábjátékot. Ami igazából Neked készült.

Nyomtasd ki, lamináld, add gyerekkézbe és figyelj, lassulj le és légy jelen.

Persze az elkészítés alatt szúúúszzááá, mert :

  • Mikor lesz már kész?
  • Az minek?
  • Én is akarok vágni!
  • Húzza a hajam!
  • Az lesz az enyém!
  • Kész van már?
  • ANYAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

Persze aki már rutinos, az dugiban készíti el és csak a végeredményre hívja fel a figyelmet.

A gyerekeim mindent szeretnek, ami kicsi és cuki így én is nyertem egy óra nyugalmat.

Kellemes játékot, vidám perceket kívánok!

Erdei állatkás PDF letöltése.

by Bea

Nézz szét a weboldalon, ahol babaszoba dekorációktól kezdve, egy menő szülinapi buli papírtermékein át izgalmas kellékeket találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük