Ahogy közeledik a karácsony, sokunkban felmerül a kérdés: “Hogyan tervezzük meg az ünnepeket úgy, hogy ne áldozzuk fel a maradék idegszálinkat?”

Nos, ne aggódj! Ebben a cikkben megosztok veled 7 tippet, mely segít abban, hogy a karácsonyi időszak neked és a családod számára is örömteli legyen anélkül, hogy túlságosan túlterhelnéd magad.

1. Előre tervezés a kulcs

A karácsonyi időszakban a tervezés mindennek az alapja. Három gyerek mellett megtanultam, hogy az előre tervezés nagyon sok álmatlan éjszakától ment meg.Készíts egy ütemtervet a vásárlásokról, az ajándékokról és az étkezésekről. Így elkerülheted az utolsó pillanatban rohanást, és nyugodtan élvezheted az ünnepi hangulatot. Erre holnap hozok is egy szuper tervezőt, aminek az alapja az én karácsonyi rutinom.

2. Ajándékötletek időben

Ne hagyd az ajándékvásárlást az utolsó pillanatra! Gondolkozz az ajándékokon előre, készíts listát az ötötletekről, és vásárolj időben. Nálunk előfordul, hogy ha nyáron belefutok egy remek akcióba, nem számít a távoli időopont. Megrendelem akkor. Ez nemcsak megkönnyíti az életedet, de szerintem egy tetemes nyomást is levesz a válladról.

3. Együttműködés a családdal

Oszd meg a feladatokat a családtagok között. Mindenki vállaljon felelősséget valamely területen, például az ételkészítésben, a díszítésben vagy a takarításban. Így mindenki részt vesz a készülődésben, és neked is kevesebb teendőd lesz.

4. Egyszerűsített menü

Az ünnepi ételkészítés gyakran az egyik legnehezebb feladat. Főleg ha a család több hullámban érkezik. Egyszerűsítsd a menüt, és válaszd azokat az ételeket, amelyek könnyen elkészíthetők, esetleg lehet velük előre dolgozni. Ha a családtagok is besegítenek, még az ételkészítés is örömtelibb lehet.

5. Pihenés és relaxáció

Ne feledkezz meg magadról sem! Fontos, hogy szánj időt a pihenésre és a relaxációra. Vegyél egy forró fürdőt, olvass egy könyvet, vagy hallgass zenét. A feltöltődés segít abban, hogy frissen és kiegyensúlyozottan élvezhesd az ünnepeket.

7. Játék és szórakozás

A karácsony lényege az együttlét és az öröm. Ne felejtsd el a szórakozást és a játékot a családoddal. Hozz létre kreatív karácsonyi tevékenységeket, mint például a közös kézműves projektek vagy játékok, amelyek segítségével lazítotok és összekovácsolják a családot.

A mi kedvenc karácsonyi játékaink a Catan, Dixit és a Mysterium. De a kockapóker és a Tik..Tak..Boom is nagy kedvenc.

Emlékezz, az ünnepeknek nem az a lényege, hogy minden tökéletes legyen, hanem hogy együtt legyen a család, és élvezd a velük töltött időt. Kövesd ezeket a tippeket, és hagyd, hogy a karácsony valóban boldogság és örömteli pillanatokkal legyen tele.

Ha pedig még nem tudod, mivel lepd meg szeretteid, nézz szét ünnepi kínalatunkban.